tirsdag 21. august 2012

Tacolodd - lavkarbo ♥

En knallgod rett til feks lørdagskosen :)
Eller rett og slett på en mandag eller tirsdag ;)


















Navnet på retten kan eg ikkje forklare...
men ho som eg fikk oppskrifta av meinte
den satt so ett lodd i magen pga mengda med
creme fraiche.... men det merka ikkje eg noke av.
Kanskje det var fordi dama eg fikk oppskrifta av
spiser høgkarb mat, og då sitter nok feitt som ett lodd ;))

Iallefall en steikendes god rett dette her :)

Ei stor og god form:

2 beger creme fraiche
1 kg kjøttdeig
2 paprika, gjerne 1 gul og 1 raud
1 stor løk
3-4 fedd kvitløk
4 ss tomatpure
ca 1 ts cayennepepper
1 ss minched hot chili
salt
peppermix
oregano
ca 1 dl vatn

Masse ost til topping

Brun kjøttdeiga, mot slutten av bruninga brunar du også
løken sammen med kjøttdeiga. Ha i tomatpure, chili,
krydder, pressa/finkutta kvitløk og vatnet og late det
putre litt, til vatnet har 'tørka inn'.
Ha creme fraiche i botnen på ei eldfast form. Hell
kjøttdeigblandinga over. Kutt paprikaen i  strimlar og
legg oppå kjøttdeiga. Topp til slutt med ost.

Gratiner på 225 grader til osten er gyllen, ca 20-25 min.
















Server med en god salat og osteknekkis.
Eg laga osteknekkis av kavli si skiva ost med jalapeno :))

Og det lages enkelt:
To skiver ost på ett bakepapir i mikro.
Full effekt, litt over 1 minutt.

4 kommentarer:

  1. Den bunnen m cc, blir d som en laus saus d da? .

    SvarSlett
    Svar
    1. Nei, kjøttdeiga og det sig nedi. Kjøttdeiga er ganske tørr i utgangspunktet.

      Slett
  2. Helt nyyydelig gryte :)
    Prøvde en pizza i går, denne gryten i dag....kommer til å prøve flere av dine retter :)
    En flott blogg !!

    SvarSlett
    Svar
    1. Kjekt å høyre :) Ja, denne gryten har falt i smak hos alle som har smakt den :)

      Slett