torsdag 19. januar 2012

Pasta carbonara - lavkarbo

Då har eg laga pasta carbonara, nam nam :)

Egentlig skal eggeplommene 'kokes' i den varme
pastaen, når en lagar carbonara. Men med denne
lavkarbopastaen er det litt vanskelig, for den må 
jo varmes av sausen....
Men ingenting er umulig :) Pastaen i dag har eg 
laga litt tynnare enn den andre eg har laga.

3/4 av oppskrifta, ganske nøyaktig, og kjevla den ut 
på ei heil plate. en grei porsjon til 2 porsjoner.
3 egg
90 g naturell smøreost
27 g fiberhusk.
Trur eg vil ha litt salt i neste gong.

Sausen til 2 porsjonar:
200-250 g bacon
2,5 dl fløte
2 (3 små) eggeplommer
75 g revet norvegia
parmesan til rasp på toppen
(salt og pepper - OM det er nødvendig)

Kutt baconet i strimlar, og ha ganske høg varme,
med kaldpressa rapsolje i panna. Brun raskt ved høg
temp. Ha smør i panna, og skru ned varmen.
lat baconet surre til det blir fint bruna.
Ha fløten i ei panne, og kok den opp.
Ta den av plata og rør inn eggeplommane, deretter
rører du inn osten. Sett sausen på plata igjen, og
rør til sausen tjuknar og osten smeltar. Det skal ikkje koke.

Ha oppi halvparten av baconet, resten drysser du over til slutt.

Legg pastaen på tallerkenen......

Slå over sausen, og raspe litt parmesan over, og dryss
resten av baconet oppå. Nyyyt, dette var godt :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar