onsdag 21. september 2011

Tacopai - lavkarbo ♥

Nyyydelig middag, mmmmmm :)
Heile tacopaien har ca 23 gram karber (ca 5 %),
og  feittinnholdet er på 78 %. Utrekna på diett.no
Originaloppskrifta på botnen finn du her.














Botn:
125 g smør
1 dl mandelmel
2 dl pofiber
1 egg
Seltinsalt

Skjer  meierismøret i terningar, og smuldre det inn
I mjølet. Kna deretter inni egget.
Trykk deigen ut i paiforma og oppetter kantane.
Prikk deiga med gaffel.
Steik på 225 grader ca 10 minutt.
















Fyll:
1 pk kjøttdeig
1 løk – finhakka
Creme fraiche, ta ca 2 teskjeer av boksa som skal brukes til sausen.
3 fedd kvitløk – finkutta eller pressa i kvitløkspresse
Krydder:
Cayennepepper
Oregano
Seltinsalt
Peppermix
Kebabkrydder
Toscanakrydder m/ soltørka tomater
















Saus: 
1 boks creme fraishe
2 ss majones
1 ts pepper
Seltinsalt
















Ost til topping.

















Steik på 200 grader 20-30 minutt.
















Ha over salat før servering:
Strimla isbergsalat
Strimla agurk
Båter av cherrytomater.

2 kommentarer:

  1. Hei, Dette så veldig godt ut! Men hva er pofiber og hvor kan jeg få kjøpt dette?

    SvarSlett
  2. Her kan du lese om Pofiber
    http://www.semperglutenfritt.no/glutenfrie-produkter/mikser/pofiber
    Eg kjøpte det på nett, men vil tru du finner det på en vanlig helsekostbutikk også.

    SvarSlett