torsdag 26. mai 2011

Mascarponekrem med rabarbra- og jordbærkompott ♥

Mmmmmmm, for en herlig dessert, rein nytelse 
Har laga Mascarponekrem med rabarbra- og 
jordbærkompott :)

Fant originaloppskrifta på Frida sin blogg,
LCHF-bloggen. Har forandra litt på den :)

Rabarbra- jordbærkompott:
ca 3 porsjonar.

200 gram rensa og vaska rabarbra
200 gram jordbær
ca 3 ss Sukrin
3 kanelstenger
1-2 ss sitronsaft

Kutt opp rabarbra og jordbær og ha det oppi ei panne sammen 
med Sukrin, sitronsaft og kanel. La det koke sakte opp, 
så dannar det seg saft etterkvart. la det koke på svak varme 
i ca 1 time. Er ikkje det tjukt nok etter 1 time, la det koke litt til.

Ta ut kanelstengene når alt er kokt ferdig og visp litt sammen.


Mascarponekrem:

125 g mascarpone (1/2 boks)
1 dl kremfløte
knapt 1 ts Sukrin
knapt 1 ts bourbon vaniljepulver
1 ss sitronsaft


Bland alt i ei skål og visp det stivt. Ver forsiktig med vispinga, 
sidan mascarpone inneholder so mykje fett (80 %) 
sprekk det lett.

Mascarponekrem med rabarbra- og jordbærkompott...
mmmmmmmmmmmmmm, nyyyyyt 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar